Episode 3: Farlig Farmor vil spille på VAR

Jeg havde blandede følelser, da jeg så, at Danmark skulle spille mod Australien samme dag, som vi skulle indspille humordokumentaren om den kyniske bingoblogger, Farlig Farmor. På den ene siden er det et privilegium at få lov til at opleve stemningen under en dansk VM-kamp sammen med mine danske brødre i København.

På den anden siden vil en hændelse som dette være særdeles uforudsigelig. Gaderne ville være fyldt med danske fans, men hvordan vil de reagere på Farlig Farmor? Deres humør vil selvfølgelig være præget af resultatet. Så hvordan planlægger man et manuskript?

Konklusionen blev, at vi må fokusere på produktionsværdien, noget som jeg lærte, hvad er, under en episode af Stranger Things for et par år siden. Gutterne i serien lavede film, og de timede indspilningen af en scene sådan, at et tog skulle køre forbi i baggrunden, mens de filmede.

Farlig Farmor tager i Tivoli

Tanken var at opnå noget af det samme under Danmark - Australien, men der var kun 15 minutter tilbage af kampen, da vi kom ud af lejligheden i Studiestrædet med Farlig Farmor i Danmark-dragt og matchende rollator og bestemte os for, at det var hurtigere at gå hen til Tivoli end at tage en taxi. Vi ville filme Farlig Farmor foran mængden af røde og hvide fans og allerhelst at Danmark scorede helt til sidst.

Efter 200 meter mærker intervieweren Lynne, at hun er ved at få et sår på grund af sine høje hæle. Hun troede, at vi skulle med taxi, så jeg løber tilbage til lejligheden for at hente nogle mere komfortable sko til hende. Vi tager igen Farlig Farmor og Violetta, i det vi nærmer os Tivoli, og stillingen fortsat er 1-1 med 5 minutter plus overtid tilbage af kampen. Vi får mikrofonen sat fast på Farlig Farmor og kameraet på optag, og får lige præcis optaget mængden af mennesker, som strømmer ud, mens intervieweren og Farlig Farmor taler med nogle af dem.

 farlig-farmor-fodbold.jpg

Hvordan laver man en tipskupon?

Tanken med episode 3 var at vise, hvor svært det er at spille på et fodboldspil i kiosken fremfor at gøre det online. Vi havde udstyret Farlig Farmor med et par oddset-kuponer og bedt hende om at få andre fans til at forklare hende, hvordan man skulle gøre. Ideen til denne episoden kom, da jeg skulle spille på semifinalen i Champions League.

Jeg ventede på at blive hentet af en ven, som skulle tage os med til kroen, og der hvor jeg ventede, var der tilfældigvis en kiosk, som også var en tips-kiosk. Det var flere år siden, jeg sidst havde spillet i en kiosk. Jeg gambler altid på nettet, fordi der er bedre odds og færre problemer, men jeg tænkte, at jeg ville forsøge igen, da jeg ikke havde andet, jeg skulle lige nu.

Da jeg gik ind i kiosken, havde jeg bestemt mig for at tippe på, at der ville blive scoret 3 mål og at begge hold ville score. Det blev simpelt hen for besværligt for systemet i tipskiosken. Så jeg prøvede noget andet. Men det gik heller ikke. Der var altså så mange regler for, hvad man kunne og ikke kunne gøre, hvilke spil man ikke kunne kombinere, kampe man ikke kunne spille på alene, og desuden var oddsene så dårlige, at jeg til sidst lod helt være.

Jeg gik på nettet, spillede to spil, vandt på det ene og gik lige netop i plus. Dette var ganske vist i Norge, men jeg antager, at systemet er relativt ens i spillekioskerne i Danmark.

VM fodbold i Tivoli

Tilbage til Danmark og 21. juni. Kampen er netop sluttet 1-1, og fansene er i relativt godt humør. Det er svært ikke at slå Australien, men samtidig ved folk, at deres hold med fire point efter to kampe har en god mulighed for at komme videre til ⅛ finalen.Det store samtaleemne er, som i resten af VM, VAR (Video Assistant Referees). Der er dømt straffe mod Danmark som følge af VAR. Så tikker der en SMS ind fra ejeren af Bingoguide.dk. Han har også set kampen i Tivoli, og vi aftaler at mødes udenfor.

Kan man oddse på VAR?

“Få Farlig Farmor til at spørge om VAR”, siger han. Han tager fat i nogle selvhævdende danske fans og spørger, om det er OK. Det er det. Og Farlig Farmor fyrer løs. “Jeg vil spille på VAR”, siger hun. “Det kan man ikke”, svarer den ene, og viser en tatovering frem, som han har på knæet.

Stemningen er god, og vi går videre til en spillekiosk for at se, om de accepterer et spil på VAR. Manden bag disken ved ingenting, men samtalen flyder fint, og han går glad med til, at videoen kan lægges på YouTube. Farlig Farmor bestemmer sig for, at hun hellere vil spille online bingo hjemme, men nogen har stjålet hendes rollator.

Intervieweren får selvfølgelig skylden og viser tydeligt, at hun har fået sin daglige dosis af Farlig Farmor. Bagefter går vi videre mod City Pub, hvor vi skal indspille episode 5. Klokken viser 17, og vi er på rette spor for første gang den dag.

→ Episode 4

RoyalCasino