BINGO REGLER OG STRATEGIER

Hvordan spiller man bingo på nettet og findes der gode bingo taktikker og strategier som kan forbedre ens vinderchancer? Find alle svarene i vores artikler om bingo regler og strategier.

Bingo reglerne

Jeg lærte at spille bingo på nettet, hurtigere end jeg kan nå at smide mit gebis i et glas vand. Reglerne er mere eller mindre de samme som i bingohallen, når man ser bort fra nogle af de besynderlige regler de gamle fra plejehjemmet insisterer på at spille med.  Med hensyn til selve spillet er der dog fordelagtige forskelle, det kommer jeg ind på lidt senere.

Formålet med spillet, er sædvanligvis, at have en hel række af de udtrukne numre på sin bingoplade. Et andet formål kan være, at have adskillige rækker eller fuldt hus (alle numrene på en plade). Det er for eksempel tilfældet hos mange online bingorum. Her starter du med at skulle have alle numrene i en række, derefter alle numre i to rækker, fire rækker og til sidst fuldt hus. Det er en spillemåde, der tiltrækker mig, da det giver flere chancer for gevinst. I en anden type spil går det ud på, at de udtrukne numre, som man har på pladen, skal forme forskellige figurer, som for eksempel et træ, eller et vagttårn. Hos BingoSjov og mange andre kører de med denne type spil.

På hver bingoplade er der fem rækker og fem kolonner. Hver bingokolonne benævnes med et bestemt bogstav. Første kolonne er ”B”, den næste hedder ”I”, derefter følger ”N”, ”G” og ”O” kolonnen.  Den første kolonne er nummeret med tallene 1-15. Den anden kolonne er har tallene 16-30. I fjerde kolonne finder du numrene 46-60, mens den femte kolonne har numrene fra 61-75.

Spillepladerne ser altid ens ud, men reglerne kan veksle en smule, afhængigt af det bingorum du vælger at spille hos. Jeg anbefaler, at du sætter dig ind i reglerne ved de aktuelle bingorum, som du beslutter dig for at spille hos.

bingo-plade.jpg

Bingo på nettet – lidt nemmere

En af de behagelige forskelle ved at spille bingo på nettet, i forhold til ”rigtig” bingo er, at du kan vælge, at dine numre bliver automatisk krydset af, når de bliver råbt op. Det er en smart funktion, som vi jo kan kalde automatisk nummerafkrydsning. Denne funktion er en fordel, der kan være til hjælp mange gange under et spil, for eksempel hvis jeg lige skal have tændt en smøg, eller skal have sat en kande samvittighedssort kaffe over.

En anden behagelig funktion er den der gør, at du slipper for at skulle råbe banko! Hvert andet minut. Jeg er dog personligt ret vild med at råbe banko! Det betyder jo, at mønterne rasler lige ned i lommen. Til gengæld slipper du for, i modsætning til en rigtig bingohal, at skulle høre gebisserne klapre, når de alt for heldige cerutrygende madammer med knirkende rollatorer råber banko! Der råbes normalt banko! Når du har fyldt en hel række (eller lignende). Når du spiller bingo på nettet, er det som regel værten der råber bingo, eller også bliver det annonceret på skærmen.

Du kan som regel selv vælge, om du vil have den automatiske nummerafkrydsningsfunktion slået til eller fra. Personligt kan jeg dog ikke se nogle fordele i at slå den fra, med mindre du gerne vil træne din reaktionsevne. Det kunne du måske godt trænge til, men hvis jeg skal vælge mellem bingo og hjertestop, så ved jeg godt hvad jeg vælger.

Der er en tredje funktion, der er med til at gøre det nemmere at spille Bingo på nettet end rigtig bingo. Denne funktion går ud på, at du kan sortere dine spilleplader efter hvilken der er størst gevinstchance på. Hvis du eksempelvis har fire spilleplader, og du på den ene kun mangler ét nummer for at få bingo, så kan du klikke på pladeorganisatoren, og på den måde fremhæve den plade, som er tættest på at udløse en gevinst. Det er med til at øge spændingen, når du, tæt på en jackpot, sidder med øjnene helt oppe i skærmen.

Bingo taktik – Køb ikke alle spillepladerne

Når jeg spiller bingo på nettet, behøver jeg ikke at dæmpe mig, så de andre spillere kan høre hvilke numre, der bliver råbt op. Det vil sige, jeg kan sagtens sidde og fortælle lumre vittigheder og prale med weekendens bedrifter, uden at have et kor af tyssere på nakken.

Nu vi snakker weekend, så gav mit barnebarn mig et nyttigt taktisk råd, da han kom forbi til kaffe og kage sidste lørdag. Efter at have siddet et stykke tid og iagttaget mig spille bingo bemærkede han, at jeg under hver runde købte mange spilleplader.

”Bare fordi man kaster snøren ud efter hver en sild på et diskotek, er det ikke ensbetydende med, at man får bid” sagde han.

Jeg var ikke klar over, at mit barnebarn er lystfisker, men han kan have fat i noget. At købe alle pladerne i et spil gør ikke en til vinder. Faktisk er tilfældet nok noget nær det modsatte, for det er en stor udgift, at købe mange spilleplader, hvilket i det lange løb unægteligt minimerer ens overskud. Hvis du vil have din bingokonto til at svulme, har du brug for en solid bingo strategi. En anden vigtig faktor, er at regne på, hvor mange plader, det kan betale sig at købe.

Ved et tilfælde faldt jeg over en hjemmeside ved navn Gamblingsmarts.com, der havde følgende råd til bingo strategier:

”Jo flere plader du køber, des større er din chance for at vinde, men din investering stiger også. Din chance for at vinde per investeringsenhed stiger ikke ved at købe flere plader. Husk, at hver plade du køber, konkurrerer om at vinde med dine andre plader – Du kan kun vinde en gang per spil!”

For mig at se, så er konklusionen, at du bør købe så få plader som muligt. Alt afhængigt af hvor tålmodig du er, skal du måske kun købe en enkelt plade, og i stedet øge indsatsen på hver plade. Du skal selvfølgelig tage hensyn til hvor meget du har at spille for. Der er ingen begrænsninger på hvor mange bingo sider du kan åbne på samme tid, så mit bedste råd er at sprede dine spilleplader ud på flere spil, og købe så få plader som muligt per spil.

RoyalCasino