Vinderchancer og odds

Vi undersøger hvor du får de bedste gevinstchancer og dermed den bedste chance for at vinde, når du spiller lotto, casino, lotteri, sportsbetting osv.

Drømmen om den store gevinst lever i bedste velgående

”Money, money, money – must be funny” sang Abba i et af deres store hits. Vi går vel alle inderst inde og drømmer om at vinde den helt store gevinst, så vi kan blive mere frie og uafhængige i vores daglige liv. Går vi ikke alle og leger med tanken om, hvad vi egentlig ville bruge den helt store gevinst på, hvis vi var så heldige at vinde den?

Hvis man kigger på det beløb, som danskerne spiller for i løbet af et år, så ser det i hvert fald ud til, at rigtig mange danskere drømmer om at vinde den store gevinst. Spørgsmålet er bare om alle disse spillefugle satser deres penge, hvor der er størst chance for at vinde den eftertragtede gevinst?

Læs også: Få free spins i dag (hele ugen)

Hvad er chancen for at vinde i Eurojackpot?

Det største europæiske lotteri er uden tvivl Eurojackpot, som startede i marts 2012 med seks deltagende lande. I dag fungerer det således, at spillere fra 18 forskellige lande kan deltage i Eurojackpot. Det siger lidt sig selv, at der er millioner af spillefugle, der spiller Eurojackpot i Europa. At Eurojackpot er så populært gør så også, at præmiepuljen stiger meget hurtigt uge for uge, hvis der ikke bliver udtrukket en vinder. Præmiepuljen starter altid på 10 millioner euro og kan højest komme op på 90 millioner euro. Det er ikke så ringe en gevinst, som du kan være heldig at vinde, hvis du spiller med i Eurojackpot.

For at spille med skal du enten gå til en forhandler og købe en kupon eller købe en kupon online. Du kan vælge selv at bestemme dine tal, eller du kan købe en "Lyn Eurojackpot", hvor tallene bliver valgt for dig. Hvis du selv vil vælge dine tal, skal du bare vælge de 5 tal, som du tænker, bliver udtrukket blandt de 50 mulige tal. Derudover skal du vælge to stjernetal, som er tal mellem 1 og 10. Når du har gjort det, er det bare at vente på fredag, hvor lodtrækningen vil finde sted.

Eurojackpot er både nemt og enkelt. Der er ikke mange ting, som du skal sætte dig ind i, og så er der en mulig gevinst på op til 90 millioner euro. Men hvad er din reelle gevinstchance egentlig? Du har en rimelig god mulighed for at vinde den mindste præmie, som du kan få, hvis du spiller med i Eurojackpot. Hvis du har 1 vindertal og 2 stjernetal rigtige, så er muligheden for gevinst 1 til 42. Men vi vil jo allerhelst alle sammen gerne have fingrene i den store præmie, hvor man skal have alle 5 tal og de 2 stjernetal rigtige. I dette tilfælde skal du have lidt mere tålmodighed, for her er din gevinstchance 1 til 95 millioner.

Hvad er chancen for at vinde i Vikinglotto?

Det nordiske lottospil Vikinglotto har deres trækning midt på ugen - altså om onsdagen. Derfor har Vikinglotto også heddet Onsdagslotto i en periode. Det hele startede den 17. marts 1993, men den gang var der blandt andet ikke en superpulje. Danske spillere deltager i kampen om en fælles 1. præmiepulje og en fælles 2. præmiepulje sammen med spillere fra Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. Hvis du spiller med i Vikinglotto om onsdagen, så har du mulighed for at vinde mindst 19 millioner danske kroner, hvis du vel at mærke rammer de helt rigtige tal og løber afsted med 1. præmiepuljen.

Det er også nemt, hurtigt og enkelt at deltage i Vikinglotto. I Vikinglotto skal du bare finde frem til de 6 rigtige tal ud af 48 mulige og 1 rigtigt Vikingtal ud af 8 mulige tal. Det kan da ikke være så svært, eller kan det? Hvis vi kigger lidt nærmere på det, så er der i alt 12.271.512 mulige kombinationer med disse tal. Du har altså en gevinstchance på 1 til 12.271.512. Hvis du går efter superpuljen, så er din gevinstchance langt mindre, så er du nede på 1 til 98.172.096.

Lad os lige lave en lille ”chancen for at vinde i lotto udregning”, hvor du har valgt de tal, der udløser den store gevinst. Hvis du vil være sikker på at vinde den helt store gevinst i lotto, så findes der rent faktisk en meget enkel – men en anelse dyr - metode. Det, du skal gøre er, at købe lottokuponer hos en forhandler eller online. Du skal købe så mange kuponer, så du kan sørge for at alle de mulige talkombinationer, der findes i lotto, er dækket ind. Denne metode vil koste dig intet mindre end 33.390.708 danske kroner, men så er du så også garanteret at vinde den helt store gevinst.

Men det er jo selvfølgelig de færreste, der har råd til det – eller overhovedet vil bruge sine mange penge på det. Der er nemlig det ved denne satsning, at du er ikke garanteret at få overskud. Dels skal der være penge nok i puljen til, at det kan dække dine udgifter, og puljen skal også være på et højere beløb end det, du har satset. Du kan jo desuden være så uheldig, at en anden eller flere andre spillere også rammer den helt rigtige talkombination, og så skal gevinsten jo deles mellem jer.

Umiddelbart tænker vi ikke, at du rent faktisk har mod på at afprøve denne strategi for at vinde den helt store præmie. Hvis du spiller lotto på den helt normale måde, hvor du har en eller flere faste rækker med dine favorittal, eller du køber et eller flere lynlottoer om ugen, får du lige lidt lotto sandsynlighedsregning med på vejen. Når du spiller lotto på normalvis, så er sandsynligheden for, at du sidder inde med den helt rigtige talkombination 1 ud af 8.347.680.       

Klasselotteriet og vinderchancer – hvordan ser det ud?

Klasselotteriet er Danmarks ældste lotteri, som danskere har kunnet spille med i siden den 29. juni 1753. Når du spiller med i Klasselotteriet, så deltager du i drømmen om at vinde en del af en gevinstpulje på 46 millioner kroner. Det er værd at bemærke, at det er hver evig eneste måned hele året. Når du spiller på Klasselotteriet, så er dine gevinstchancer vidt forskellige alt efter, hvor mange hellodder, du vælger at købe. Jo flere hellodder du køber, jo større gevinstchance har du.

Du kan spille hos Klasselotteriet ved at købe 1 af deres 5 pakker. De 5 pakker har vidt forskellige priser, topgevinster og hver deres gevinstchanceprocent. Hos Klasselotteriet skal du vælge, hvor mange penge du vil bruge. Jo flere penge du bruger, jo større gevinst er der mulighed for.

De 5 pakker, som du kan vælge mellem er:

 • Heldpakken - som har en topgevinst på 250.000 kr.

 • Firkløverpakken - som har en topgevinst på 500.000 kr.

 • Favoritpakken - som har en topgevinst på 2 millioner kroner

 • Millionpakken - som har en topgevinst på 1 million kroner

 • Megapakken - som har en topgevinst på 3 millioner kroner

Hvis du vil øge dine gevinstchancer, så kan du få et indblik i, hvad der skal til for at gøre det. Det indebærer naturligvis, at dit spillebudget er stort nok. Når du vil øge dine gevinstchancer, så skal du købe flere og flere lodder.

Hvis du har:

 • Et enkelt lod med i lodtrækningen, så er dine gevinstchancer på 38 %.

 • 2 lodder, så øger du dine gevinstchancer til 62 %.

 • 3 lodder så er gevinstchancen på 77 %

 • 4 lodder giver en gevinstchance på 86 %

 • 5 lodder giver dig en gevinstchance på hele 91 %.

Hvilket skrabelod er bedst?

Vi kender det alle sammen - vi er ude at handle, og så bliver vi lige fristet til at købe et skrabelodspil med hjem. Så kan vi rigtig hygge os med at skrabe det om aftenen i håbet om at vinde den store gevinst. Eller måske glemte du at købe dit ugentlige skrabelod, så du finder lige computeren eller mobilen frem og går ind på Danske Spil for at købe et skrabelod. Skrabelodspil er rigtig sjove og hyggelige, og vi har alle vores favoritskrabelodspil – men hvilket er egentlig det bedste? Vi har kigget lidt nærmere på nogle af Danske Spils skrabelodder.

Et af de mest populære skrabelodspil er Bogstavjagt, som danskerne har kunnet købe siden 1999. Prisen er 30 kr. og du kan skrabe dig til op til 600.000 kr. På grund af den store interesse for Bogstavjagt er spillet blevet udvidet med en Dobbelt Bogstavjagt i 2009. Den koster 50 kr. og du kan skrabe dig til en gevinst på op til 1 million kroner. Som om det ikke var nok, så kom Tripel Bogstavjagt i 2011. Denne koster 60 kr., og her kan du skrabe dig til en gevinst på op til 1.5 millioner kroner. Bogstavjagt er så populært, at Danske Spil sender ca. 54.000 skrabelodder ud hver evig eneste uge året rundt.

Danske Spils Julekalender har i skrivende stund 23 år på bagen. Det er et rigtig hyggeligt skrabelodspil, hvor det er meningen, at du skal skrabe en låge hver dag indtil jul. Det er dog ikke alle spillere, der kan holde spændingen ud så længe. Danske Spils Julekalender har også vundet stort indpas i de danske hjem, hvor de er at finde i stort set alle hjem op til jul. Julekalenderen koster 50 kr. og du kan være heldig at skrabe dig til 1 million kroner. Den million vil nok falde på et tørt sted hos den person, der vinder den i den søde men dyre juletid. Du kan købe Julekalenderen hos en forhandler eller online hos Danske Spil.

Mega Quick er endnu et populært skrabelod, som koster 50 kr. enten hos en forhandler eller online hos Danske Spil. I Mega Quick har du hele fire muligheder for at vinde. I de to skrabefelter kan du vinde et engangsbeløb, hvis du skraber 3 ens beløb. I skrabefeltet med en pengesæk kan du skrabe dig til en månedsløn på henholdsvis 7.000 kr. i 7 år, 9.000 kr. i 9 år eller 13.000 kr. i 13 år. I skrabefeltet med mønterne kan du skrabe dig til 10.000 skattefrie kroner hver måned i 10 år.

Hvad er din chance for at vinde på skrabelod såsom Bogstavjagt, Julekalender og Mega Quick?

 • I Bogstavjagt har du 1 til 778.500 chance for at vinde førstepræmien og en tilbagebetalingsprocent på 56 %.

 • I Dobbelt Bogstavjagt har du 1 til 750.000 chance for at vinde førstepræmien og en tilbagebetalingsprocent på 55 %.

 • I Tripel bogstavjagt har du 1 til 400.000 chance for at vinde førstepræmien og en tilbagebetalingsprocent på 58 %.  

 • I Julekalender har du 1 til 504.000 chance for at vinde førstepræmien og en tilbagebetalingsprocent på 51 %.

 • I Mega Quick har du 1 til 1.500.000 chance for at vinde førstepræmien og en tilbagebetalingsprocent på 62 %.

Er der gode odds på casinospil?

Casinospil er en masse forskellige slags spil, som du kan findes hos online casinoer på nettet. Vi vil kigge lidt på spilleautomater, blackjack og roulette, og hvilke odds du har for at vinde på disse typer af spil. Hvad er dine gevinstchancer i bund og grund på de enkelte spil?

Vi starter med at kigge lidt nærmere på de meget populære spilleautomater, som alle online casinoer tilbyder dig at spille på. Når du går ind på et online casino, så vil du hurtigt finde ud af, at det største udbud af spil, som de tilbyder dig, er spilleautomater. Er der mon en speciel grund til det? Den allerførste grund er, at de fleste online casinospillere elsker at spille på spilleautomater. De er tiltrækkende, da mange af dem giver dig mulighed for at vinde den helt store jackpot. En del spilleautomater har en såkaldt progressiv jackpot, hvor gevinstpuljen kan komme op på fuldstændig astronomiske beløb. Det er virkelig noget, der prikker til drømmen om at vinde en stor gevinst – for hvem kunne ikke tænke sig at vinde den?

Du skal bare tænke dig rigtig godt om, når du spiller på spilleautomater, da alle spilleautomater ikke giver dig lige gode odds for at vinde. Når du har fundet en spilleautomat på et online casino, så skal du starte med at gøre følgende: Undersøg hvilken teoretisk tilbagebetalingsprocent, også kaldet RTP, den pågældende spilleautomat har. RTP´en har nemlig en stor betydning for dine gevinstchancer.

Her er et lille udvalg af de spilleautomater, der har den bedste RTP:

 • Blood Suckers = 98 %

 • Kings of Chicago = 97,8 %

 • Devil’s Delight = 97,6 %

 • Zombies = 97,2 %

 • Jack Hammer = 97,1 %

 • Diamond Express = 97 %

 • Dream Woods = 97 %

 • Steam Tower = 97 %

 • Reel Rush = 97 %

 • X-men = 97 %

Når du kigger på disse tilbagebetalingsprocenter, så opnår du dem kun, hvis du spiller for spilleautomatens maksimale beløb pr. spin. Hvis du er helt vild med spilleautomater, så skal du helst spille på dem på et online casino, da du her får den størst mulige RTP. På et fysisk casino er det et lovkrav, at betalingsprocenten er på mindst 74 %, så der skal du ikke forvente, at den er højere end det. Når du spiller på spilleautomater på nettet, kan du af ovenstående konstatere, at tilbagebetalingsprocenten her er langt højere.

Hvis du vil have en endnu bedre gevinstchance, end du kan få på spilleautomater, så skulle du tage og lære de meget enkle blackjack regler og afprøve dette spil på dit online casino.

Hvordan er dine gevinstchancer i blackjack?

Blackjack er et kortspil, som du kan spille hos fysiske casinoer og på online casinoer. På de fleste online casinoer kan du vælge at spille blackjack mod en computer eller mod en livedealer på et live casino.

Meget kort fortalt så forløber blackjack sådan, at det går ud på at komme så tæt på tallet 21 som muligt uden at overstige det. Hvis kortenes værdi eller dealerens hånd kommer over 21, så har du eller dealeren helt automatisk tabt. Spillekortene fra 2–10 har den værdi, som kortet viser – altså 2,3,4,5,6,7,8,9 og 10. Konge, dame og knægt har hver især en værdi på 10, og esset har en værdi på enten 1 eller 11. Når du vil i gang med at spille blackjack, så find et blackjack skema på nettet. Et blackjack skema vil optimere dine gevinstchancer, hvis du følger det ned til mindste detalje. Et blackjack skema er lavet af statistikere, som har lavet en udregning på sandsynlighederne af alle de forskellige kortkombinationer, der findes. Det fortæller dig, hvornår du skal stå, hitte eller splitte, så med det i hånden er du klædt godt på til at mestre blackjackspillet med de store gevinstchancer.

Hvis du ønsker at optimere dine gevinstchancer på et online casino, så skal du bevæge dig væk fra de populære spilleautomater, lære blackjackreglerne at kende, have et blackjackskema lige ved hånden, og så sætte dig godt til rette ved et blackjackbord. Mens de populære spilleautomaters RTP lå på højest 98 %, så ligger dine gevinstchancer på helt op til 99,61 % ved blackjackbordet. Det må siges at være en ret god gevinstchance, så det er bare med at komme i gang med at spille blackjack på et casino.

Hvordan ser det ud med roulette odds?

Hvis du er en inkarneret online casinospiller, så bør du lige slå et slag forbi roulettehjulet på et online casino, lave en indsats og spændt vente på, hvor kuglen lander. At spille roulette er ligetil. Du skal nemlig blot satse, hvor den lille kugle i roulettehjulet lander, efter dealeren har drejet hjulet. Du kan satse på, om kuglen lander på rød eller på sort, eller du kan vælge at satse på et tal mellem 1 og 36. Du kan også satse på rækker af tal, lige eller ulige tal samt en masse andet. Alle kan altså lynhurtigt lære at spille roulette og derved være med til at spille dette spændende og intense casinospil. Roulette på online casinoer har typisk en udbetalingsprocent på mellem 95 % og 97 %.

En mulig roulette spillestrategi kunne være, at finde et online casino, hvor du må starte med at satse en enkelt krone på dit lykketal. Når du vinder med den ene krone, så får du 36 kr. i gevinst. Disse nyvundne 36 kr. satser du i en omgang på endnu et tal fra 1–36. Er du heldig at vinde igen, så satser du hele det vundne beløb et par gange mere. Hvis du vinder disse gange også, så er du den heldige ejer af 46.656 kr. Nu ændrer du strategien lidt, for nu satser du dine 46.656 kr. på rød i stedet for på et tal. Vinder du denne gang, så har din gevinst lige vokset sig lidt større – nemlig til 93.312 kroner. Hvis du har nerverne til at gennemføre denne strategi, så er sandsynligheden for, at du vinder de 93.312 kr. 1 ud af 104.120.

Spil med for at have en chance om den store gevinst

En ting er helt sikkert, og det er, at hvis du ikke spiller på hverken Lotto, Vikinglotto, Klasselotteriet, skrabelodder, casinospil, blackjack, roulette, Eurojackpot eller noget helt andet, så er dine gevinstchancer lig med nul. Hvis du vil have muligheden for at vinde den helt store gevinst, som vi alle sammen går rundt og drømmer om inderst inde, så er du nødt til at spille med. Når du spiller med, så har du håbet om at vinde intakt og muligheden for at tænke over, hvad du vil forskønne din tilværelse med, hvis du skulle gå hen og blive vinderen af en vildt stor sum penge.

Når det kommer til spil, så skal du først og fremmest ikke spille for mere, end du har råd til. Derefter skal du vælge den form for spil, som du har størst glæde af og hygger dig mest med. Hvis du derimod bare gerne vil have en gevinst og er ligeglad med, hvad det er for et spil, så skal du kigge på, hvor dine gevinstchancer er højest og så gå efter det spil.

Rigtig god fornøjelse med dit spil og masser af held og lykke med at vinde enten små eller store gevinster!

RoyalCasino